FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin
 · Természet

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Takács Festék és Fakereskedés
Takács Festék és Fakereskedés

- Gerenda, tetőléc, tetőfólia
- Lambéria, vízzáró anyagok
- Szigetelő és ragasztóanyagok
- Külső-belső festékek
- OSB lapok – Barkácsáruk
- Tömítőanyagok
- Bituzsindely

Zamárdi, Siófoki u.
Kocsi Csárdától 300 m.
Tel:84/346.735, 06/30/994-7101
E-mail:takacsfa@citromail.hu 
SIOTRADE Alkatrészkereskedelmi Kft.
SIOTRADE Alkatrészkereskedelmi Kft.

Suzuki, Maruti,
keleti és nyugati gépjárműalkatrészek.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 9.00 – 17.00

Szombaton: 9.00 – 12.00

Cím: Siófok, Fő u. 7.
Tel./Fax: 84/313-525
Mobil: 20/96-84-993
E-mail: siotradekft@citromail.hu

 
Négy évszak kertészet
Négy évszak kertészet
 

 
Sajó Sándor: Magyar ének 1919-ben
Kultúra   Mint egykor Erdély meghajszolt határán
A fölriasztott utolsó bölény,
Úgy állsz most, népem, oly riadtan, árván
Búd vadonának reszkető ölén.
És én, mint véred lüktető zenéje,
Ahogy most lázas ajkadon liheg,
A hang vagyok, mely belesír az éjbe
És sorsod gyászát így zendíti meg:


Írta: vargal Dátum: 2009. December 23. Wednesday, 16:53 (199 olvasás)
(Tovább... | 3142 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

 
Böjte Csaba karácsonyi üzenete
Civil kurázsi

 

 A Magyar Kurírban jelent meg Böjte Csaba szívhez szóló írása. belőle idézem azt a részletet, melynek üzenete életünk, jövőnk sorskérdésére ad választ:

 Ami az embert emberré teszi, azt nem érinti a gazdasági válság - Böjte Csabalevele a válságról, az ajándékozásról és a gyerekekről
 "Hogy leüljél a feleségeddel és elbeszélgessél, elsétáljál valamerre, azt a gazdasági válság nem érinti. Ahhoz nem kell EU-s finanszírozás. Ahogy ahhoz sem, hogy a gyermekedet kézen fogd és elmenj vele virágot szedni és madárfüttyöt hallgatni az erdőbe."...


Írta: vargal Dátum: 2009. December 23. Wednesday, 16:50 (829 olvasás)
(Tovább... | 1439 betű van még | 3 Megjegyzés | Értékelés: 0)

 
A gazdaságról magyarul: Gyilkos vagy humánus gazdaság
Publicisztika  

 David Korten neve nem ismeretlen Magyarországon. „A tőkés társaságok világuralma” című könyve 1996 -ban jelent meg a Kapu kiadó gondozásában. 1998-ban Budapestre jött, és előadást tartott, amelynek során két témát hangsúlyozott. Egyrészt figyelmeztette a magyarokat, hogy ne vigyék túlzásba a kapitalizmusba való átlépés miatti lelkesedésüket, mivel – mint
figyelmeztetett - „a globális kapitalista rendszer leráz magáról minden felügyeletet, dőzsölése nyomort és instabilitást idéz elő szerte a világban”.
Pedig hol volt még 1998-ban a gazdasági válság! A másik dolog, amire felhívta a figyelmét az volt, hogy létezik olyan alternatív gazdasági modell, amelynek nincs köze sem a kommunizmushoz, sem pedig a globális társaságok uralta neoliberális kapitalizmushoz. Ez a modell leginkább a K. Adenauer, L. Erhardt és W. Röpke nevével fémjelzett szociális piacgazdasághoz ( Ezt ígérték 1990-ben " rendszerváltó"politikusaink!) áll közel. Lényege a tisztességes verseny, a hazai kis-közepes vállalkozások erőteljes jelenléte a gazdaságban és a helyi
gazdaság teremtette sok és értelmes munkahely miatti alacsony
munkanélküliség.


Írta: vargal Dátum: 2009. December 23. Wednesday, 16:33 (801 olvasás)
(Tovább... | 5395 betű van még | 3 Megjegyzés | Értékelés: 0)

 
Közérdekü per az adósok védelmében
Civil kurázsi

     A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal társadalmi kezdeményezőként teljes egyetértéséről biztosítja azt a közérdekű pert, amelyet Czirmes Görgy ügyvéd nyújtott be a bíróságon a magyarországi pénzintézetek egyoldalú, tisztességtelen szerződési kikötéseinek felülvizsgálásáért, a csődhelyzetbe került hitelesek terheinek enyhítéséért. A „próbaper” célja nem csak az otthonok, hanem mindazoknak a hitelhez folyamodóknak a védelme, akiknek a pénzintézetek egyoldalú hátrányt okoztak és okoznak a szerződő felek egyenlő jogainak és kötelezettségeinek a megsértésével – tartalmazza az MSZF-SZK szervezőinek vasárnap kiadott közleménye, melyet Jánosi Gábor, Simó Endre és Sipos József írt alá.


Írta: vargal Dátum: 2009. December 21. Monday, 10:01 (149 olvasás)
(Tovább... | 2954 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

 
Klebelsberg Kuno, aki világsikerre vitte a magyar közoktatást
Kultúra   Klebelsberg Kuno 77évvel ezelőtt hunyt el (1875-1932)
Aki a lelkileg is összetört nemzetnek kiutat mutatott

„Mert miből fakadt mindaz, amit tettem?
Egy politika alapmeggyőződésből, abból, hogy mostani helyzetünk javulását,sorsunk jobbra fordulását csak attól várhatjuk, hogy művelődési téren fajsúlyosabbak leszünk, s hogy ezt a világ irányadó nemzetei elismerjék...
  Lehetséges egy másik alternatíva is, amelyre a magyar nemzet nem is mer gondolni, az, hogy kitörölnek bennünket az önálló nemzetek sorából. Ha kultúrfölényünket elveszítjük, ez be is fog következni.


Írta: vargal Dátum: 2009. December 21. Monday, 09:57 (218 olvasás)
(Tovább... | 2563 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

 
Lángokban áll Széplakon a Piroska Csárda
Helyi hírek

Kigyulladt a Piroska Csárda

 

 Siófok egyik jellegzetes színfoltja, és már csaknem fél évszázados vendéglátó helye a Széplaki városrészben, a 70-es út mellett álló Piroska Csárda. Nemrég érkezett a hír, hogy kigyulladt a nádfedeles épület, és jelenleg is lángokban áll. A siófoki tűzoltók vonultak ki és küzdenek a tűzzel. A helyi mentőállomás ügyeletese úgy tájékoztatott, hogy személyi sérülésről nem tudnak, nem riasztották őket. A részletekről a rendőrség még nem adott felvilágosítást.

 

Varga


Írta: vargal Dátum: 2009. December 19. Saturday, 21:02 (451 olvasás)
(Tovább | Értékelés: 0)

 
A világ legismertebb magyar zeneszerzõjére - Kodály Zoltánra emlékezünk
Kultúra

 Kevesen viseltettek olyan alázattal a zene iránt, mint ő. Íme életének főbb állomásai:

1882. december 16-án született Kecskeméten. 1900-ban jelesre érettségizett Nagyszombaton, majd a Pázmány Péter Tudományegyetemen kezdett tanulni, magyar-német szakon. Ezzel párhuzamosan beiratkozott az Országos Magyar Királyi Zeneakadémia zeneszerző szakára is.

Bár 1904 júniusában megszerezte a zeneszerző diplomáját, szeptemberben önkéntes ismétlőként visszairatkozott.

 1906-ban ismerkedett meg Vikár Gyula fonogramgyűjteményével. Ez inspirálta, hogy falura menjen, és népdalokat gyűjtsön. Kutatásai kezdetén ismerkedett meg a hasonló utakon járó Bartók Bélával, s vette kezdetét az életre szóló barátságuk.

 Nem sokkal diplomája megszerzése után a Zeneakadémia tanárává nevezik ki 1907-ben. Három évvel később első önálló estjét tartja, 1910 augusztusában pedig feleségül vette Sándor Emmát.

 Korai időszakában Kodály az addig hiányzó magyar dalkultúrát próbálta pótolni. Nem véletlen, hogy egyik dalsorozatának a Megkésett melódiák címet adta. Arany, Kisfaludy, Berzsenyi, Kölcsey, Csokonai és Balassi verseire írt nótákat, később Ady, Balázs Béla és Móricz műveit is megzenésítette.


Írta: vargal Dátum: 2009. December 19. Saturday, 20:27 (201 olvasás)
(Tovább... | 2481 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

 
Pusztulásra ítélve
Belföld

 Sokan nem értik miért történik a vidéki vasúthálózat felszámolása, és miért olyan rossz a vasutat kiváltó buszjáratok menetrendje, ami véletlenül sem az utazóközönség igényét elégíti ki. Hozzánemértésről beszélnek, pedig szerintem tudatos, jól átgondolt terv valósul meg! Mi ez? A kistelepüléseken való életlehetőség felszámolása, és az ott élő emberek városokba kényszerítése.

 Az ország településrendszerének tudatos felszámolása, és átalakítása körvonalazódik ki! Ne higgyük el, hogy annyira buták, akik a busz, és vonatmenetrendeket úgy állítják össze, hogy véletlenül se kapcsolódjon jól az iskolába, munkahelyre járás időpontjaihoz. Ugyanaz a folyamat, ami az ötvenes-hatvanas években a vidéki parasztság tömegeit kényszerítette a városokba az erőszakos téeszesítéssel, a földek elvételével.

 Most nem lehet fegyveres erőszakkal, hát teszik „trükkösen”. Így lehet az olcsó tömegtermeléshez olcsó munkaerőt teremteni. A városi bérrabszolga aztán kiszolgáltatott helyzetbe kerülve robotol, vagy munkahelyét elvesztve segélyért kuncsorog, majd semmire sem jó tanfolyamokra küldik, rosszabb esetben közmunkásként sepri az utcát, szedi a szemetet, stb. Sokak számára jut végül a hajléktalansors, ami emberhez méltatlan életkörülmények közötti pusztuláshoz vezet…

A „trükkös” módszerek egyike a vasútbezárás, és a buszközlekedés átszervezése. Jó példa erre, ami a napokban történt. Csupán egy a sok közül a Segesdi eset is:


Írta: vargal Dátum: 2009. December 19. Saturday, 19:12 (171 olvasás)
(Tovább... | 3431 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

 
Édenkert Panzió
Szabadidő

 Panziónk a városközponttól 3 km-re, a Balatontól 400 m-re, a Galerius Élményfürdőtől 300 m-re található. Az egy hektáros park éke a csónakázó tó. Jó adottságopkkal rendelkezünk portolási lehetőségek terén, a környéken kiépített kerékpárutak biciklitúrákra kínálnak lehetőséget. A fürdő látogatásához 30 %-os kedvezménnyel belépőt tudunk biztosítani. A fürdőről képeket a www.galerius-furdo.hu oldalon láthatnak. Zárt parkolónk van.  Rendelkezünk egy 100-150 főt befogadó sátorral, mely alkalmas kerti partik, lakodalmak, egyéb rendezvények lebonyolítására.

 Egyedülálló látványosság, és élmény a parkban minden hónap első szombatján tartott Magyarok Vására (márciustól decemberig).


Írta: vargal Dátum: 2009. December 19. Saturday, 18:13 (432 olvasás)
(Tovább... | 1934 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

 
Felhívás!
Belföld

 Az Arany Korona Szövetkezet keresi azokat a termelőket, gyártókat, szolgáltatókat, akik értékesítési nehézségekkel küzdenek, bizonytalanná vált a felvásárlói körük fizetőképessége, vagy egyszerűen kihasználatlan szabad kapacitással rendelkeznek. Kérjük, küldje el felénk gyártmánya, terméke, terménye, szolgáltatása rövid leírását, ismertetését az akszov@gmail.com címre.


Írta: vargal Dátum: 2009. December 18. Friday, 21:06 (184 olvasás)
(Tovább... | 1357 betű van még | Tovább | Értékelés: 0)

7105 cikk (711 oldal, 10 hír/oldal)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 | 460 | 461 | 462 | 463 | 464 | 465 | 466 | 467 | 468 | 469 | 470 | 471 | 472 | 473 | 474 | 475 | 476 | 477 | 478 | 479 | 480 | 481 | 482 | 483 | 484 | 485 | 486 | 487 | 488 | 489 | 490 | 491 | 492 | 493 | 494 | 495 | 496 | 497 | 498 | 499 | 500 | 501 | 502 | 503 | 504 | 505 | 506 | 507 | 508 | 509 | 510 | 511 | 512 | 513 | 514 | 515 | 516 | 517 | 518 | 519 | 520 | 521 | 522 | 523 | 524 | 525 | 526 | 527 | 528 | 529 | 530 | 531 | 532 | 533 | 534 | 535 | 536 | 537 | 538 | 539 | 540 | 541 | 542 | 543 | 544 | 545 | 546 | 547 | 548 | 549 | 550 | 551 | 552 | 553 | 554 | 555 | 556 | 557 | 558 | 559 | 560 | 561 | 562 | 563 | 564 | 565 | 566 | 567 | 568 | 569 | 570 | 571 | 572 | 573 | 574 | 575 | 576 | 577 | 578 | 579 | 580 | 581 | 582 | 583 | 584 | 585 | 586 | 587 | 588 | 589 | 590 | 591 | 592 | 593 | 594 | 595 | 596 | 597 | 598 | 599 | 600 | 601 | 602 | 603 | 604 | 605 | 606 | 607 | 608 | 609 | 610 | 611 | 612 | 613 | 614 | 615 | 616 | 617 | 618 | 619 | 620 | 621 | 622 | 623 | 624 | 625 | 626 | 627 | 628 | 629 | 630 | 631 | 632 | 633 | 634 | 635 | 636 | 637 | 638 | 639 | 640 | 641 | 642 | 643 | 644 | 645 | 646 | 647 | 648 | 649 | 650 | 651 | 652 | 653 | 654 | 655 | 656 | 657 | 658 | 659 | 660 | 661 | 662 | 663 | 664 | 665 | 666 | 667 | 668 | 669 | 670 | 671 | 672 | 673 | 674 | 675 | 676 | 677 | 678 | 679 | 680 | 681 | 682 | 683 | 684 | 685 | 686 | 687 | 688 | 689 | 690 | 691 | 692 | 693 | 694 | 695 | 696 | 697 | 698 | 699 | 700 | 701 | 702 | 703 | 704 | 705 | 706 | 707 | 708 | 709 | 710 | 711 ]
 
Névnap
Ma 2018. 3. 24, szombat, Gábor napja van.
Holnap Irén napja lesz.
 
Friss hírek
· Somogyban félszáz jelölt már indulhat a választásokon
· Kétezerháromszáznál is többen indulnának a 106 egyéni képviselõi helyért
· Gyurcsány ezúttal Miskolcon támadta elkeseredetten Orbánt
· Fegyveres készülõdés a Krímben
· Kezdõdik az angolnahalászat a Balatonon


[ További cikkek ]

 
Látogatók
Jelenleg 3 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

 
Ingatlan eladó
Felújított, összkomfortos falusi ház, nyugalmas kistelepülésen Siófoktól 7 km-re Siójuton. A ház teljesen a központba található, minden fontos dolog elérhető 5 perc sétával. A terület 2766 m2 területű, saját ásott kúttal rendelkezik, így gazdálkodásra kiválóan alkalmas.
• Építési mód: tégla
• Melegvíz ellátás és fűtés kombi kazánnal, de a felújított kéményekkel kályhafűtésre is van mód!
• Telek mérete:2766 m2
• Lakótér mérete:76 nm
• Szobák száma:2, nagyméretű egybeépített nappali-konyha, kamra, fürdőszoba.

Érdeklődni: Varga László, tel: 06/20/9350-322, e-mail: vargal@supraktv.hu

 
Szavazások
Hány kilót sikerült lefogynia eddig

5 kg
10 kg
15 kg
20 kg
Ennél többetEredmények
Szavazások

Szavazat: 8
Megjegyzés: 0

 
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

 
Főportál hírei
·Több generációt is boldoggá tesz a vásárlás
·Volner: a magyar munkaerõ nem elég mobilis
·Járványküszöbön az influenzaszerû megbetegedések száma
·Konzervatív támogatással felvásárolták a Time magazin kiadóját
·Konzultáció ufókkal
·152 határsértõt tartóztattak föl a hétvégén
·A kormányt interpellálják a képviselõk
·Téliesre fordul az idõjárás a héten
·Devizahitelezés: liberálisok és konzervatívok közös bûne
·A hatos lottó nyerõszámai és nyereményei

Tovább...

 
Hegyi és Kiss Kft Autószerviz

 
Rácz Hús Kft.
 
Mindig friss hús-, és hentesáru,
szalámi-, és kolbászfélék
nagy választékban! 

 
Nyomtatvány-papír üzlet
-kaphatók naptárak, határidőnaplók
-girlandok termek díszítésére
- Nyomtatványok
- -Irodaszerek
- Leporellók
- Iskolafelszerelések
- Fénymásológépek
- Egyéb papíripari termékek
-

SIÓ – START Kft
Siófok Bajcsy-Zs. U. 58.
Tel/Fax.:84/314-342

 
Berta autószerelő
Berta autószerelő
az Ön szolgálatában!
 
Siófok, Devecseri G. u. 

 
Erika Panzió

 Erika Panzió

Siófok, Deák F. st. 65.

Telefonszám:(06-70) 234-5798 (84) 351-298
Fax:+36 84 351298
Email: erikapanzio@gmail.com


 
Horváth Könyvelő Iroda

 A Horváth Könyvelő Iroda vállalja:

gazdasági társaságok teljeskörű könyvelését,

bérszámfejtését, pénzügyi tanácsadást

horváthkft@mail.datanet.hu


 
Kürtőskalács eredeti recept szerint

Vásárokon, rendezvényeken keresse a

"kürcsi őskalács"

különféle ízű termékeit!Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio